Zen meditatie

Zen Cirkel Utrecht biedt een volwaardige zen training in je dagelijkse leven onder leiding van Maurice Knegtel Roshi, schrijver, filosoof, boeddhistisch priester en geautoriseerd zen meester. De avonden bevatten zen meditatie, individuele begeleiding (dokusan) en zen onderricht. Voor iedereen die de brug wil slaan tussen spirituele beoefening en het dagelijkse leven.

Vanaf 21 september starten we een nieuwe Zen Cirkel, die je deels fysiek in het Graalhuis en deels digitaal via Zoom kunt bijwonen. We streven ernaar iedereen aan evenveel fysieke als digitale bijeenkomsten te laten deelnemen en pogen alle deelnemers elkaar in steeds wisselende samenstellingen te laten ontmoeten. In het Graalhuis volgen we de Corona richtlijnen van het RIVM. Om deze opzet mogelijk te maken is het belangrijk dat je je tijdig inschrijft, zodat we een gedegen planning kunnen maken. Je kunt je nu al aanmelden via de IJzen website. Je deelname is een feit als je betaling op de rekening van Stichting Izen is bijgeschreven.

Het thema van de Zen Cirkel in het komende najaar is: De wonderbaarlijke realiteit van het alledaagse. Genko Roshi’s vertaling van het Avatamsaka soetra vanuit het Sanskriet in het Nederlands.

Data: maandag 21 september tot en met 23 november 2020 (negen bijeenkomsten, niet op 19 oktober). Aanvang 19.30 – 21.30 uur. Kosten: €225,-. Locatie: Het Graalhuis, Nieuwegracht 51, Utrecht. Voor opgave: klik hier.

Stille Zen Zondag Utrecht Deze zondag vindt plaats in de periode rond de Boeddha’s ontwaken. In Japan wordt deze tijd de Rohatsu periode genoemd. Dit is een tijd van inkeer en daarom brengen we deze zondag door in stille aanwezigheid. Er wordt intensief zen meditatie beoefend, er is gelegenheid voor individuele begeleiding (dokusan) en Maurice Knegtel Roshi geeft in de middag anderhalf uur zen onderricht. Thema van deze Stille Zen Zondag is: Boeddha en Mahakasyapa of wat wordt er in zen gerealiseerd en hoe wordt dit overgedragen? Over de eerste twee casussen van de Denkoroku, ‘De transmissie van het Licht’.

Zondag 13 december 2020, 10.00 uur tot 17.00 uur. Let op!!! Andere locatie: Hiëronymusplantsoen 3 Utrecht, vlak bij de Stadsschouwburg. Kosten € 90,-, inclusief koffie, thee en lunch. Voor opgave: klik hier. Voor routebeschrijving: klik hier.

Zen Cirkel Lelystad Vanaf 1 september 2020, een dinsdagavond in de veertien dagen van 19.30 – 21.00 uur o.l.v. Ben Claessens Sensei, opvolger van Maurice Knegtel Roshi. Informatie en opgave: klik hier