Zen meditatie

 

Zen Cirkel Utrecht biedt een volwaardige zen training in je dagelijkse leven onder leiding van Maurice Knegtel Roshi, schrijver, filosoof, boeddhistisch priester en geautoriseerd zen meester. De avonden bevatten zen meditatie, individuele begeleiding (dokusan) en zen onderricht. Voor iedereen die de brug wil slaan tussen spirituele beoefening en het dagelijkse leven.

Data: maandag 24 september tot en met 26 november 2018 (negen bijeenkomsten, niet op 22 oktober) en maandag 11 maart tot en met 20 mei 2019 (negen bijeenkomsten, niet op 22 april en 29 april). Aanvang 19.30 – 21.30 uur. Kosten: €225,-, inclusief koffie en thee. Locatie: Het Graalhuis, Nieuwegracht 51, Utrecht. Voor opgave: klik hier.

 

Stille Zen Zondag Utrecht In deze tijd van inkeer en in wat de Japanners de Rohatsu periode noemen, de tijd rond de Boeddha’s ontwaken, is het passend een dag door te brengen in stille aanwezigheid. Er wordt intensief zen meditatie beoefend, er is gelegenheid voor individuele begeleiding (dokusan) en Maurice Knegtel Roshi geeft in de middag een uur zen onderricht. Ook wordt er een korte boeddhistische dienst gehouden.

Zondag 16 december 2018, Graalhuis, Nieuwegracht 51, Utrecht. Aanvang 9.00, tot 17.00 uur. Kosten: € 90,- , inclusief koffie en thee. Deelnemers dienen zelf voor hun lunch te zorgen. Voor opgave: klik hier

Studie Zen Zondag Utrecht Deze zondag is speciaal gewijd aan studie rond een bepaalde thematiek. Er wordt echter ook gemediteerd en er is gelegenheid tot dokusan, individuele begeleiding. Het thema van deze studie zen zondag wordt een paar maanden voorafgaand aan de zondag op deze website bekend gemaakt.

Zondag 16 juni 2019, Graalhuis, Nieuwegracht 51, Utrecht. Aanvang 9.00 uur, tot 17.00 uur. Kosten € 90,-, inclusief koffie en thee. Deelnemers dienen zelf voor hun lunch te zorgen. Voor opgave: klik hier.


Zen Cirkel Lelystad
Vanaf 4 september 2018, elke dinsdagavond van 19.30 – 21.00 uur en op woensdagavond eens in de twee weken van 20.30 – 22.00 uur, o.l.v. Eerwaarde Ben Claessens, leerling van Maurice Knegtel Roshi. Informatie en opgave: klik hier

Zen Workshop Lelystad Twee keer per jaar geeft Maurice Knegtel Roshi een workshop voor de Zen Cirkel Lelystad. Op zaterdag 2 juni zullen we het in de workshop hebben over bodhicitta, ‘het verlangen naar ontwaken’. Misschien nog belangrijker dan het ontwaken (sambodhi) zelf, is ons verlangen om te ontwaken. Immers, het is dit verlangen dat ons op weg zet en gaande houdt, door alle fasen van ons proces heen. Voor sommigen is dit verlangen duidelijk gearticuleerd. Voor anderen is het eerder een onbestemde intuitie, dan een wel omschreven drijfveer. Wat beweegt jou op je spirituele pad? En hoe werkt dit verlangen door in je beoefening en je dagelijkse handelen?

Zaterdag 2 juni 2018, 13.00 – 17.00 uur, Hofstede 100, Lelystad. Kosten: € 45,- . Voor opgave: klik hier