Zen meditatie

Zen Cirkel Utrecht biedt een volwaardige zen training in je dagelijkse leven onder leiding van Maurice Genko Knegtel Roshi, schrijver, filosoof, boeddhistisch priester en geautoriseerd zen meester. De avonden bevatten zen meditatie, individuele begeleiding (dokusan) en zen onderricht. Voor iedereen die de brug wil slaan tussen spirituele beoefening en het dagelijkse leven.

Op 19 september 2022 starten we een nieuwe Zen Cirkel. Thema van deze Zen Cirkel wordt later op deze pagina bekend gemaakt.

Data: maandag 19 september tot en met 21 november 2022 (negen bijeenkomsten, niet op 17 oktober). Aanvang 19.30 – 21.30 uur. Kosten: €225,-. Locatie: Het Graalhuis, Nieuwegracht 51, Utrecht. Voor opgave: klik hier.

Zen & Systemisch Werken Utrecht  Zaterdag 11 juni, 10.00 uur tot 21.00 uur en en zondag 12 juni 2022, 10.00 uur tot 17.00 uur, in het Graalhuis, Nieuwegracht 51, Utrecht. Onder leiding van Maurice Genko Knegtel Roshi en Wibe Veenbaas, oprichter van Phoenix Opleidingen en autoriteit op het gebied van Systemisch Werken. Beiden delen ze een voorliefde voor het ambachtelijke werken en het resoneren van het juiste woord.

Incarneren is het steeds meer in het licht laten treden van mijn diep ingesleten partonen, het aannemen van en buigen voor wie ik feitelijk ben, mijn patronen toe-eigenen en belichamen en tenslotte, als ik me mijn patroon andermaal gewaar ben, mezelf de vrijheid gunnen het patroon functioneel in te zetten voor de gemene zaak en mijn individuele leven als instrument te laten functioneren. Systemische werken is hiervoor een uitermate effectief hulpmiddel.

We werken in dit weekend met jouw onbeperkte aanwezigheid en de beperkingen van jouw vlees.

Deelname is uitsluitend mogelijk met een persoonlijke uitnodiging. Kosten 250 euro, inclusief twee maal lunch en een avondmaaltijd.

Zen Cirkel Leiden ‘Onze vrouwelijke voorouders in zen Zondag 20 februari, 27 maart, 24 april en 22 mei 2022, van 14.30 – 16.30 uur, Kapteynstraat 63, Leiden. Onder leiding van Ineke Vogel.

Zen gaat vaak over patriarchen en mannelijke beoefenaars. Echter, in de loop van de eeuwen zijn er ook veel vrouwelijke beoefenaars geweest: matriarchen en vrouwelijke zenleraren. Daarnaast zijn er allerlei geschiedenissen van vrouwen die beoefenden in het dagelijks leven, te midden van de gezins- en familiebeslommeringen; of die een eigen bedrijf hadden, ZZP-er waren. Hoe herkenbaar is dat wel niet voor ons, beoefenaars in de 21e eeuw met een praktijk in het dagelijks leven! We hoeven het wiel niet uit te vinden, maar hebben naast onze ‘grootvaders’ ook ‘grootmoeders’ die ons inspiratie kunnen bieden op onze weg.

Wil je hier meer meer van weten, dan ben je welkom bij Onze Vrouwelijke Voorouders in Zen.

Er worden geen kosten gerekend, maar er is de mogelijkheid tot dana, donatie. Ineke Vogel is formeel leerling van Genko Roshi en is tevens door hem tot Shuke (thuisloze) gewijd. Opgave bij: Ineke Vogel, 06 3843 3863.