Begin het nieuwe jaar HELEMAAL ZEN!

Zitten zonder zorg, in stille aanwezigheid, bij jezelf, met jezelf en voor jezelf, in pure intimiteit met alles en allen. Je zit stil bij wat er in jezelf omgaat, laat los wat er speelt en bent zorgeloos aanwezig.


De Izen Intensive van 2021 is een Deep-Zen Intensive en geheel Corona-proof! We bieden bedding, basis en diepgang in een klassieke stilte retraite, met zen meditatie, werken in aandacht, oriyoki-stijl maaltijden (uit kommetjes op je plek in de zendo), individueel lichaamswerk en inspirerend onderricht van Maurice Genko Knegtel Roshi en dit alles op een veilige, anderhalve meter afstand van elkaar, in een goed geventileerde, grote ruimte. Klik hier voor meer informatie en opgave.

Vertaling Tenzo Kyokun online en meer…

Geplaatst door op 22:22 in Nieuws | 0 reacties

Lees onder ‘Boeken’ de klassieke tekst van Zenmeester Dogen, de Tenzo Kyokun, of ‘De aanwijzingen voor de kok’, in een vloeiende, eigentijdse Nederlandse vertaling van Maurice Knegtel en Gertjan Mulder. Vertaald voor het zen weekend in de zomer van 2014 en nu online te vinden op deze website als een toegift onder de publicaties van Maurice Knegtel (kijk onder ‘Boeken’). En lees het indringende persoonlijke verslag van Ben Claessens, deelnemer aan de Izen intensive in 2015, op de pagina ‘Izen...

lees verder

Maurice Knegtel over zijn nieuwe boek in OBA Live

Geplaatst door op 20:55 in Nieuws | 0 reacties

Op dinsdag 4 november jongsleden sprak Maurice Knegtel in het BOS radio programma OBA live, live uitgezonden vanuit de Openbare Bibliotheek Amsterdam over zijn in oktober gepubliceerde nieuwe boek Het Laatste woord van Zen. Beluister deze radio uitzending hier.

lees verder