Izen Sangha Fonds

Mijn leraar Genpo Roshi zei altijd: ‘Geld mag nooit een reden zijn om je beoefening te onderbreken.’ Dit ben ik grondig met hem eens. We betalen allemaal voor onze training, voor de Zen Cirkel, de Zen Zondag, de Intensive, of voor individuele begeleiding, want zonder te geven (danaparamita) kunnen we niet ontvangen. Maar soms zit het financieel tegen. Als je als actief lid van onze Sangha even niet de middelen hebt om je beoefening voort te zetten, dan is het voor andere beoefenaars een passend gebaar om je daarin tegemoet te komen. Zo dragen we elkaar als leden van de gemeenschap, zoals de Toren van Maitreya alle andere torens in zich draagt (die weer de Toren van Maitreya dragen). Daarom heeft het bestuur van Stichting Izen het Izen Sangha Fonds opgericht. Op dit fonds kunnen actieve leden van onze Sangha die even minder te besteden hebben een beroep doen. En jij kunt als je wilt aan dit fonds doneren, om zo je mede beoefenaars hun praktijk te laten continueren. Immers, ‘hoe talloos de levende wezens ook zijn, ik neem me voor ze allen te bevrijden’. We gaan onze weg voor de ander. Elke gift wordt in dankbaarheid ontvangen en ter ondersteuning ingezet. Uit de grond van mijn hart, met onvoorwaardelijke instemming met dit initiatief en met gevouwen handen: gassho!
Mede namens het bestuur van Stichting Izen, Maurice Genko Knegtel Roshi
P.S. Giften kunnen worden overgemaakt op rekeningnummer
NL 16 TRIO 0198406363 ter attentie van Stichting Izen,
onder vermelding van giften Izen Sangha Fonds.

Vertaling Tenzo Kyokun online en meer…

Geplaatst door op 22:22 in Nieuws | 0 reacties

Lees onder ‘Boeken’ de klassieke tekst van Zenmeester Dogen, de Tenzo Kyokun, of ‘De aanwijzingen voor de kok’, in een vloeiende, eigentijdse Nederlandse vertaling van Maurice Knegtel en Gertjan Mulder. Vertaald voor het zen weekend in de zomer van 2014 en nu online te vinden op deze website als een toegift onder de publicaties van Maurice Knegtel (kijk onder ‘Boeken’). En lees het indringende persoonlijke verslag van Ben Claessens, deelnemer aan de Izen intensive in 2015, op de pagina ‘Izen...

lees verder

Maurice Knegtel over zijn nieuwe boek in OBA Live

Geplaatst door op 20:55 in Nieuws | 0 reacties

Op dinsdag 4 november jongsleden sprak Maurice Knegtel in het BOS radio programma OBA live, live uitgezonden vanuit de Openbare Bibliotheek Amsterdam over zijn in oktober gepubliceerde nieuwe boek Het Laatste woord van Zen. Beluister deze radio uitzending hier.

lees verder