Studie Zen Zondag Utrecht met Maurice Shonen Knegtel Sensei

Deze zondag is speciaal gewijd aan studie rond een bepaalde thematiek. Er wordt echter ook gemediteerd en er is gelegenheid tot daisan, individuele begeleiding. Het thema van deze studie zen zondag is de ontwikkeling van het boeddhisme na het overlijden van de historische Boeddha Shakyamuni. Er ontstonden achttien verschillende boeddhistische scholen en een controverse over wat de Boeddha nu eigenlijk had onderwezen. Uit die controverse ontstond een belangrijk en geheel nieuw voertuig: het Mahayana Boeddhisme. Bij het ontstaan en de ontwikkeling van dit nieuwe voertuig zullen we ook uitgebreid stilstaan.

De studie zen zondag vindt plaats op zondag 17 juni 2018 in het Graalhuis, Nieuwegracht 51, Utrecht. Aanvang 9.00 uur, tot 17.00 uur. Kosten € 90,-, inclusief koffie en thee. Deelnemers dienen zelf voor hun lunch te zorgen. Voor opgave: klik hier.

Vertaling Tenzo Kyokun online en meer…

Geplaatst door op 22:22 in Nieuws | 0 reacties

Lees onder ‘Boeken’ de klassieke tekst van Zenmeester Dogen, de Tenzo Kyokun, of ‘De aanwijzingen voor de kok’, in een vloeiende, eigentijdse Nederlandse vertaling van Maurice Knegtel en Gertjan Mulder. Vertaald voor het zen weekend in de zomer van 2014 en nu online te vinden op deze website als een toegift onder de publicaties van Maurice Knegtel (kijk onder ‘Boeken’). En lees het indringende persoonlijke verslag van Ben Claessens, deelnemer aan de Izen intensive in 2015, op de pagina ‘Izen...

lees verder

Maurice Knegtel over zijn nieuwe boek in OBA Live

Geplaatst door op 20:55 in Nieuws | 0 reacties

Op dinsdag 4 november jongsleden sprak Maurice Knegtel in het BOS radio programma OBA live, live uitgezonden vanuit de Openbare Bibliotheek Amsterdam over zijn in oktober gepubliceerde nieuwe boek Het Laatste woord van Zen. Beluister deze radio uitzending hier.

lees verder