Stille zen zondag en Izen retraite Eerbeek

Thema van de stille zen zondag is: de donkere nacht der zinnen. Eigenlijk hebben we geen idee wie we zijn en wat we zien. Hoe ga je om met dit fundamentele niet-weten? Hoe leef je zonder grond of wortels, als je serieus wilt worden genomen, je kinderen wilt opvoeden en relaties wilt onderhouden? Zondag 16 december 2018, in het Graalhuis, Nieuwegracht 51, te Utrecht. Voor meer informatie klik hier. De Izen retraite te Eerbeek biedt een unieke combinatie van stille zen meditatie en expressie, dynamisch lichaamswerk. De retraite vindt plaats van woensdagavond 9 januari 2019, 19.30 uur (ontvangst) tot en met zondagmiddag 13 januari 2019, 15.00 uur, in het ABK-huis, Hallseweg 12, Hall, bij Eerbeek. Voor meer informatie en opgave, klik hier.

Vertaling Tenzo Kyokun online en meer…

Geplaatst door op 22:22 in Nieuws | 0 reacties

Lees onder ‘Boeken’ de klassieke tekst van Zenmeester Dogen, de Tenzo Kyokun, of ‘De aanwijzingen voor de kok’, in een vloeiende, eigentijdse Nederlandse vertaling van Maurice Knegtel en Gertjan Mulder. Vertaald voor het zen weekend in de zomer van 2014 en nu online te vinden op deze website als een toegift onder de publicaties van Maurice Knegtel (kijk onder ‘Boeken’). En lees het indringende persoonlijke verslag van Ben Claessens, deelnemer aan de Izen intensive in 2015, op de pagina ‘Izen...

lees verder

Maurice Knegtel over zijn nieuwe boek in OBA Live

Geplaatst door op 20:55 in Nieuws | 0 reacties

Op dinsdag 4 november jongsleden sprak Maurice Knegtel in het BOS radio programma OBA live, live uitgezonden vanuit de Openbare Bibliotheek Amsterdam over zijn in oktober gepubliceerde nieuwe boek Het Laatste woord van Zen. Beluister deze radio uitzending hier.

lees verder