Een nieuwe Zen Cirkel begint: de zen van Zen

Op 8 maart 2021 starten we op negen maandagavonden in het Graalhuis te Utrecht een nieuwe Zen Cirkel onder leiding van Maurice Genko Knegtel Roshi. Thema van de nieuwe Zen Cirkel is wat op het snijvlak van het hoogst persoonlijke en het universele tot uitdrukking wordt gebracht: ‘De zen van Zen’. Wat wordt door de grote Meesters uit de klassieke tijd van Zen in China tot uitdrukking gebracht en op welke unieke wijze doen ze dat? En hoe druk jij het uit: wat is jouw zen? Voor meer informatie en opgave, klik hier.

Vertaling Tenzo Kyokun online en meer…

Geplaatst door op 22:22 in Nieuws | 0 reacties

Lees onder ‘Boeken’ de klassieke tekst van Zenmeester Dogen, de Tenzo Kyokun, of ‘De aanwijzingen voor de kok’, in een vloeiende, eigentijdse Nederlandse vertaling van Maurice Knegtel en Gertjan Mulder. Vertaald voor het zen weekend in de zomer van 2014 en nu online te vinden op deze website als een toegift onder de publicaties van Maurice Knegtel (kijk onder ‘Boeken’). En lees het indringende persoonlijke verslag van Ben Claessens, deelnemer aan de Izen intensive in 2015, op de pagina ‘Izen...

lees verder

Maurice Knegtel over zijn nieuwe boek in OBA Live

Geplaatst door op 20:55 in Nieuws | 0 reacties

Op dinsdag 4 november jongsleden sprak Maurice Knegtel in het BOS radio programma OBA live, live uitgezonden vanuit de Openbare Bibliotheek Amsterdam over zijn in oktober gepubliceerde nieuwe boek Het Laatste woord van Zen. Beluister deze radio uitzending hier.

lees verder