Maurice Knegtel Roshi op tv en start Zen Cirkel Utrecht

Begin februari wordt bij de KRO / NCRV op Nederland 2 de documentaire ‘Kijk mij’ van George Schouten uitgezonden, met daarin een interview met Maurice Knegtel Roshi. Klik hier op de trailer van de documentaire. Op maandagavond 11 maart start in het Graalhuis te Utrecht de nieuwe Zen Cirkel. Wil je je zen praktijk in je dagelijkse leven onderhouden en verdiepen, klik dan hier voor meer informatie.

Vertaling Tenzo Kyokun online en meer…

Geplaatst door op 22:22 in Nieuws | 0 reacties

Lees onder ‘Boeken’ de klassieke tekst van Zenmeester Dogen, de Tenzo Kyokun, of ‘De aanwijzingen voor de kok’, in een vloeiende, eigentijdse Nederlandse vertaling van Maurice Knegtel en Gertjan Mulder. Vertaald voor het zen weekend in de zomer van 2014 en nu online te vinden op deze website als een toegift onder de publicaties van Maurice Knegtel (kijk onder ‘Boeken’). En lees het indringende persoonlijke verslag van Ben Claessens, deelnemer aan de Izen intensive in 2015, op de pagina ‘Izen...

lees verder

Maurice Knegtel over zijn nieuwe boek in OBA Live

Geplaatst door op 20:55 in Nieuws | 0 reacties

Op dinsdag 4 november jongsleden sprak Maurice Knegtel in het BOS radio programma OBA live, live uitgezonden vanuit de Openbare Bibliotheek Amsterdam over zijn in oktober gepubliceerde nieuwe boek Het Laatste woord van Zen. Beluister deze radio uitzending hier.

lees verder