Maurice Knegtels nieuwe boek De Toren van Liefde is NU te koop!

Het Avatamsaka of ‘Bloemenkrans’ soetra is de meest opzienbarende tekst van alle boeddhistische soetra’s. Het schrijft op een duizelingwekkende wijze de dagelijkse realiteit die we aan den lijve ervaren uit. Hiermee biedt het een adequate metafoor van de ontwaakte geest: de Toren van Liefde.

Mijn vertaling van de meest pregnante gedeelten van het Avatamsaka soetra uit het Sanskriet in het Nederlands, vormt het uitgangspunt van een verkenning op een onderzoekende en interactieve wijze van ons concrete zintuigelijke ervaren. Wat zien we als we kijken? Wat horen we als we luisteren? Wat beweegt ons? Wat is dit? Wie ben ik? Hiermee beginnen we een adembenemende reis naar het alledaagse. En gaandeweg vragen we ons af, wat het voor ons leven in de wereld betekent, om onszelf in resonantie en intieme verbondenheid met al wat is te ervaren?

Je kunt het boek hier bestellen.

Vertaling Tenzo Kyokun online en meer…

Geplaatst door op 22:22 in Nieuws | 0 reacties

Lees onder ‘Boeken’ de klassieke tekst van Zenmeester Dogen, de Tenzo Kyokun, of ‘De aanwijzingen voor de kok’, in een vloeiende, eigentijdse Nederlandse vertaling van Maurice Knegtel en Gertjan Mulder. Vertaald voor het zen weekend in de zomer van 2014 en nu online te vinden op deze website als een toegift onder de publicaties van Maurice Knegtel (kijk onder ‘Boeken’). En lees het indringende persoonlijke verslag van Ben Claessens, deelnemer aan de Izen intensive in 2015, op de pagina ‘Izen...

lees verder

Maurice Knegtel over zijn nieuwe boek in OBA Live

Geplaatst door op 20:55 in Nieuws | 0 reacties

Op dinsdag 4 november jongsleden sprak Maurice Knegtel in het BOS radio programma OBA live, live uitgezonden vanuit de Openbare Bibliotheek Amsterdam over zijn in oktober gepubliceerde nieuwe boek Het Laatste woord van Zen. Beluister deze radio uitzending hier.

lees verder