Nieuwe Zen Cirkel Utrecht start op 21 september 2020

Vanaf 21 september starten we een nieuwe Zen Cirkel, die je deels fysiek in het Graalhuis en deels digitaal via Zoom kunt bijwonen. We streven ernaar iedereen aan evenveel fysieke als digitale bijeenkomsten te laten deelnemen en pogen alle deelnemers elkaar in steeds wisselende samenstellingen te laten ontmoeten. In het Graalhuis volgen we de Corona richtlijnen van het RIVM. Om deze opzet mogelijk te maken is het belangrijk dat je je tijdig inschrijft, zodat we een gedegen planning kunnen maken. Je kunt je nu al aanmelden via de IJzen website. Je deelname is een feit als je betaling op de rekening van Stichting Izen is bijgeschreven. Het thema van de Zen Cirkel in het komende najaar is: De wonderbaarlijke realiteit van het alledaagse. Genko Roshi’s vertaling van het Avatamsaka soetra vanuit het Sanskriet in het Nederlands. Voor meer informatie en opgave klik hier.

Vertaling Tenzo Kyokun online en meer…

Geplaatst door op 22:22 in Nieuws | 0 reacties

Lees onder ‘Boeken’ de klassieke tekst van Zenmeester Dogen, de Tenzo Kyokun, of ‘De aanwijzingen voor de kok’, in een vloeiende, eigentijdse Nederlandse vertaling van Maurice Knegtel en Gertjan Mulder. Vertaald voor het zen weekend in de zomer van 2014 en nu online te vinden op deze website als een toegift onder de publicaties van Maurice Knegtel (kijk onder ‘Boeken’). En lees het indringende persoonlijke verslag van Ben Claessens, deelnemer aan de Izen intensive in 2015, op de pagina ‘Izen...

lees verder

Maurice Knegtel over zijn nieuwe boek in OBA Live

Geplaatst door op 20:55 in Nieuws | 0 reacties

Op dinsdag 4 november jongsleden sprak Maurice Knegtel in het BOS radio programma OBA live, live uitgezonden vanuit de Openbare Bibliotheek Amsterdam over zijn in oktober gepubliceerde nieuwe boek Het Laatste woord van Zen. Beluister deze radio uitzending hier.

lees verder