Maurice Knegtel ontvangt Inka en Zen Cirkel Utrecht begint op maandag 24 september

Tijdens een werkelijk gedenkwaardige avond met Genpo Roshi in het Graalhuis in Utrecht, op dinsdag 26 juni 2018, heeft Maurice Knegtel het belangrijkste document binnen de zen traditie, Inka, het ‘Final Seal of Approval’ ontvangen van zijn leraar Genpo Roshi. Hij ontving dit belangrijkste document op een… keukenrolpapiertje. Waarschijnlijk het enige Inka document dat op een keukenrol is geschreven in de geschiedenis van zen! Maurice Knegtel kreeg van Genpo Roshi een tweede naam: Genko, ‘Esoterisch Licht’. Hij heeft nu officieel Shonen Genko Roshi. Roshi leidt de Zen Cirkel Utrecht die begint op maandagavond 24 september in het Graalhuis. Voor meer informatie, klik hier.

Vertaling Tenzo Kyokun online en meer…

Geplaatst door op 22:22 in Nieuws | 0 reacties

Lees onder ‘Boeken’ de klassieke tekst van Zenmeester Dogen, de Tenzo Kyokun, of ‘De aanwijzingen voor de kok’, in een vloeiende, eigentijdse Nederlandse vertaling van Maurice Knegtel en Gertjan Mulder. Vertaald voor het zen weekend in de zomer van 2014 en nu online te vinden op deze website als een toegift onder de publicaties van Maurice Knegtel (kijk onder ‘Boeken’). En lees het indringende persoonlijke verslag van Ben Claessens, deelnemer aan de Izen intensive in 2015, op de pagina ‘Izen...

lees verder

Maurice Knegtel over zijn nieuwe boek in OBA Live

Geplaatst door op 20:55 in Nieuws | 0 reacties

Op dinsdag 4 november jongsleden sprak Maurice Knegtel in het BOS radio programma OBA live, live uitgezonden vanuit de Openbare Bibliotheek Amsterdam over zijn in oktober gepubliceerde nieuwe boek Het Laatste woord van Zen. Beluister deze radio uitzending hier.

lees verder