Izen intensive

Van woensdagmiddag 11 tot en met zondagmiddag 15 januari 2023 organiseert Izen (Integrale Zen) haar jaarlijkse retraite, bekend als de Izen intensive. Een mooi begin van het nieuwe jaar!

De eerste drie dagen van de retraite brengen we door in stilte, opdat we ongestoord in onszelf kunnen verzinken. De laatste anderhalve dag biedt een combinatie van stille zit meditatie en dynamisch, expressief lichaamswerk, waardoor wat in stilte in onszelf is aangeraakt, letterlijk naar buiten kan worden gebracht en zo handen en voeten krijgt.

Alle dagen is individuele begeleiding mogelijk op het gebied van zen en lichaamswerk. In de avonden geeft zen meester Maurice Genko Knegtel Roshi inspirerende en interactieve voordrachten, waarin de eeuwenoude wijsheid van het boeddhisme in eigentijdse taal tot uitdrukking wordt gebracht.

De retraite vindt plaats midden in de bossen rond Bennekom en wordt geleid door zen leraren Maurice Genko Knegtel Roshi en Ben Hui-chao Claessens Sensei en lichaamsgerichte begeleiders Isabelle Schneider (Itip) en Lisette Holst.

Altaar van de Zen-Intensive 2013

Altaar van de Zen-Intensive 2013

De Izen intensive begint op woensdagmiddag 11 januari 2023 om 15.00 uur (let op, we starten deze intensive vroeger dan voorgaande jaren!!!) en eindigt zondagmiddag 15 januari 2023, 15.00 uur.  En, opgelet, we zitten dit jaar op een andere locatie dan je van ons gewend bent: het Natuurvriendenhuis De Bosbeek, Bosbeekweg 19-21 te Bennekom. De kosten bedragen 630 euro (225 euro verblijfskosten, 375 euro begeleidingskosten en 30 euro overheadkosten). Je dient de helft van de kosten bij inschrijving te voldoen en de rest voor 1 januari 2023 op IBAN nummer NL 16 TRIO 0198406363 t.n.v. Stichting Izen o.v.v. Naam + Izen intensive. Lakenpakketten kunnen ter plekke worden gehuurd voor 8,50 euro. Je kunt je uitsluitend voor de gehele periode inschrijven. Ervaring met zenmeditatie of lichaamswerk is niet vereist.

Wil je de persoonlijke ervaring van nog een deelnemer aan de intensive lezen? Lees dan het Artikel intensive 2014 uit Boeddha Magazine van maart 2014.

Voor meer informatie over de intensive kun je hier mailen.

SCHRIJF JE HIER IN VOOR DE IZEN INTENSIVE: Ik heb bij deze inschrijving de helft van de kosten overgemaakt op IBAN NL 16 TRIO 0198406363 t.n.v. Stichting Izen o.v.v. Naam + Izen intensive

    Uw naam (verplicht)

    Uw email (verplicht)

    Ik meld me aan voor

    Onderwerp

    Uw bericht