Izen intensive

Van woensdagmiddag 17 tot en met zondagmiddag 21 januari 2024 organiseert Izen (Integrale Zen) haar jaarlijkse retraite, bekend als de Izen intensive. Een mooi begin van het nieuwe jaar!

De eerste drie dagen van de retraite brengen we door in stilte, opdat we ongestoord in onszelf kunnen verzinken. De laatste anderhalve dag biedt een combinatie van stille zit meditatie en dynamisch, expressief lichaamswerk, waardoor wat in stilte in onszelf is aangeraakt, letterlijk naar buiten kan worden gebracht en zo handen en voeten krijgt.

Alle dagen is individuele begeleiding mogelijk op het gebied van zen en lichaamswerk. In de avonden geeft zen meester Maurice Genko Knegtel Roshi inspirerende en interactieve voordrachten, waarin de eeuwenoude wijsheid van het boeddhisme in eigentijdse taal tot uitdrukking wordt gebracht. Thema van deze Izen intensive is: Deze intensive gaat niet over mij! Niet over mij??? Waarover dan wel? Over een zen retraite als plaats om in alle verschillende facetten van die retraite zelf te ontdekken dat het niet over mij gaat. Dat ik word bewogen in elk moment en elke situatie en dat ik handel in fundamentele verbondenheid. Dat ik word gedragen als ik me overgeef aan elk onderdeel van de intensive.De intensive als plek van verlichting. De intensive als plek van zin-vinding. De intensive als de basis van ethisch handelen.

De retraite vindt plaats midden in de bossen rond Eerbeek en wordt geleid door zen leraren Maurice Genko Knegtel Roshi en Ineke Konin Vogel Sensei en lichaamsgerichte begeleiders Isabelle Schneider (Itip) en Lisette Holst.

Meditatieruimte Izen intensive 2024

De Izen intensive begint op woensdagmiddag 17 januari 2024 om 15.00 uur en eindigt zondagmiddag 21 januari 2024, 15.00 uur. Locatie is het ABK-huis te Hall, bij Eerbeek. De kosten bedragen 665,- euro. Je dient de helft van de kosten bij inschrijving te voldoen en de rest voor 1 januari 2024 op IBAN nummer NL 16 TRIO 0198406363 t.n.v. Stichting Izen o.v.v. Naam + Izen intensive. Lakenpakketten kunnen ter plekke worden gehuurd voor 8,50 euro. Je kunt je uitsluitend voor de gehele periode inschrijven. Ervaring met zenmeditatie of lichaamswerk is niet vereist.

Wil je de persoonlijke ervaring van nog een deelnemer aan de intensive lezen? Lees dan het Artikel intensive 2014 uit Boeddha Magazine van maart 2014.

Izen Intensive 2024

SCHRIJF JE HIER IN VOOR DE IZEN INTENSIVE. Ik heb bij deze inschrijving de helft van de kosten overgemaakt op IBAN NL 16 TRIO 0198406363 t.n.v. Stichting Izen o.v.v. je naam + Izen intensive:

    Uw naam (verplicht)

    Uw email (verplicht)

    Ik meld me aan voor

    Onderwerp

    Uw bericht