Begeleiders

Maurice Izen

Maurice Shonen Genko Knegtel Roshi (1963) is een formeel geautoriseerde zen meester. Hij is meester (Roshi) en priester in de Soto zen traditie van de meesters Genpo Roshi en Maezumi Roshi. Ook heeft Maurice Knegtel vergelijkende wijsbegeerte gestudeerd en Sanskriet, en hij is gespecialiseerd in de Indiase boeddhistische filosofie. Maurice Knegtel is auteur van drie boeken over integratie van spiritualiteit in het dagelijkse leven: Voorbij willen en weten (Servire 1998, herdruk Juwelenschip 2013), Zelfonderzoek (Servire 1999) en De vrijheid om te verliezen (Servire 2000). In 2004 verscheen van hem Het Dharma Spel, over een spel dat de Boeddha met zijn leerlingen speelt om de essenties van het boeddhisme inzichtelijk te maken. In 2008 verscheen bij Felix Uitgeverij zijn boek Ontwaakte aanwezigheid. Over het wat, hoe en waartoe van zen. In maart 2012 verscheen zijn boek Integrale Zen. Je dagelijkse leven is spirituele beoefening. Het is dit boek dat de grondslag legt voor zijn spirituele gemeenschap Izen, die zich richt op het meditatief beoefenen van je dagelijkse leven on the spot en precies zoals je het leidt. Zijn laatste boek Het laatste woord van Zen werd in oktober 2014 gepubliceerd bij Juwelenschip Uitgeverij. Sinds 2006 is Maurice Knegtel ook aktief als programmamaker bij de Boeddhistische Omroep Stichting, onder andere op internet als de Cybermonnik. Meer informatie over Maurice Knegtel kunt u vinden op www.juwelenschip.nl.

Ben_C[1]

Ben Claessens (1956) is assistent-zenleraar binnen de Izen school van Soto zenmeester Maurice Knegtel Roshi. Hij geeft sinds 2005 in Zen Cirkel Lelystad begeleiding aan groepen in Lelystad, aan zenretraites in het reguliere zenmeditatie-jaarprogramma van het Stiltecentrum in de Benedictijner St.Willbrordsabdij in Doetinchem en, met regelmaat, tijdelijk aan groepen elders. Tevens verzorgt hij workshops.

Hij is van huis uit journalist, reisde veel o.m. voor diverse ngo’s en volgde voor kortere of langere duur cursussen in Chinese voetzonereflexmassage, aikido, tai-chi, Mens&Intuitie en fotografie. Hij is vader van drie dochters, parttime werkzaam als manager en hoofdredacteur van een kennis-platform voor docenten en managers in het beroepsonderwijs en schreef enkele boeken over zen en christelijke mystiek. Hij begon zijn training in 1998 bij Niko Sojun Tenko Roshi. Sinds 2011 is hij formeel student bij Maurice Knegtel Roshi. Begin 2017 pakte hij de tai-chi training weer op.

Isabelle Izen

Isabelle Schneider (1973), geeft sinds 2004 lichaams- en ervaringsgerichte begeleiding aan individuen en groepen met vragen rondom leven, gezondheid en werk. Zij is getrouwd met Maurice en is moeder van twee zoons. Na haar studie fysiotherapie heeft zij jaren gewerkt binnen de revalidatie. Voor haar is het werken met lichaam en beweging haar passie. Het onthult voor haar veel over de persoon en biedt de mogelijkheid om mensen letterlijk en figuurlijk in beweging te brengen. Door mensen te laten ervaren dat hun beperking geen hindernis is, probeert zij de verborgen kwaliteiten van de persoon te verhelderen. Zij heeft de Driejarige opleiding en de 2 jarige Energetische opleiding bij het Instituut voor Toegepaste Integrale Psychologie en levensbeschouwing gevolgd. Met het Itip is zij nauw verbonden; zij is hoofd begeleider van het Persoonlijk Traject en is mede begeleider bij het jongeren traject, “Ga je eigen weg”.
Zij is leerling van Bas Klinkhamer (Itip).

Lisette Izen

Lisette Holst is in het dagelijks leven Persoonlijk Begeleider en Interim Manager. Zij woont samen met haar man en twee dochters in Utrecht. Naar haar opleiding Levensmiddelentechnologie heeft zij jaren als leidinggevende gewerkt binnen verschillende organisaties. Het werken met mensen in een omgeving waar vaak de aandacht op de output is gericht, is haar lust en leven. Het is de uitdaging om altijd weer met positieve energie elkaar te versterken en elkaar te blijven zien als mens.

Als interim manager begeleidt zij teams die hun krachten willen bundelen om inzicht te krijgen in hun onderlinge samenwerking en de output van de afdeling op verschillende gebieden willen ontwikkelen. Lisette: ‘Niets is zo fijn om met anderen mensen de krachten te bundelen, de zwaktes te benoemen en plezier in het werk te creëren.’ Lisette Holst heeft de driejarige opleiding en de energetische opleiding gevolgd bij het Itip (Instituut voor Toegepaste Integrale Psychologie en levensbeschouwing). Tevens heeft zij 20 jaar werkervaring opgedaan als leidinggevende en nog steeds met enige regelmaat ervaart zij de situatie in een bedrijf middels haar interimopdrachten.

 

Deelname aan cursussen en begeleidingsactiviteiten gebeurt op basis van vrijwilligheid en op eigen verantwoordelijkheid. Meer hierover, zie de voorwaarden, klik hier