Nieuw! Studie Zen Zondag: Ontmoet de Boeddha

Deze zomer organiseren we op vele verzoek een zen zondag waarin zit meditatie wordt afgewisseld met studieklas. We zullen ons zowel ‘s ochtends als ‘s middags buigen over de onderrichten van de historische Boeddha Shakyamuni, zoals we ze vinden in de Pali-canon. Wat is er historisch bekend over het leven van de Boeddha? Wat heeft hij nu precies onderwezen? Wat bood hij aan als beoefening? Wat was hij voor een leraar? Hoe zag zijn groep volgers eruit? En in hoeverre zijn de onderrichten die in de Pali canon verschijnen authentiek? Geef je nu op! Zondag 18 juni 2017, Lazuli, Oude Gracht 243 a/d Werf, Utrecht. Aanvang 9.00, tot 17.00 uur. Kosten 90 euro, inclusief lunch. Voor meer informatie en opgave, klik hier. 

Vertaling Tenzo Kyokun online en meer…

Geplaatst door op 22:22 in Nieuws | 0 reacties

Lees onder ‘Boeken’ de klassieke tekst van Zenmeester Dogen, de Tenzo Kyokun, of ‘De aanwijzingen voor de kok’, in een vloeiende, eigentijdse Nederlandse vertaling van Maurice Knegtel en Gertjan Mulder. Vertaald voor het zen weekend in de zomer van 2014 en nu online te vinden op deze website als een toegift onder de publicaties van Maurice Knegtel (kijk onder ‘Boeken’). En lees het indringende persoonlijke verslag van Ben Claessens, deelnemer aan de Izen intensive in 2015, op de pagina ‘Izen...

lees verder

Maurice Knegtel over zijn nieuwe boek in OBA Live

Geplaatst door op 20:55 in Nieuws | 0 reacties

Op dinsdag 4 november jongsleden sprak Maurice Knegtel in het BOS radio programma OBA live, live uitgezonden vanuit de Openbare Bibliotheek Amsterdam over zijn in oktober gepubliceerde nieuwe boek Het Laatste woord van Zen. Beluister deze radio uitzending hier.

lees verder