Izen stilte intensive 2018

Zoals iedere winter, houden we van 17 tot en met 21 januari 2018 weer onze retraite in de bossen van Eerbeek. Dit jaar organiseren we een meer ‘klassieke’ zen retraite. De combinatie van zen meditatie en lichaamswerk, die de deelnemer aan onze retraite van ons gewend is, is niet geheel uit het dagprogramma verdwenen, maar het accent ligt in deze intensive meer op de stilte en de stilte meditatie, op de vrijdag en zondag afgewisseld met verschillende velden van onderzoek en verdieping. Het aantal deelnemers is beperkt tot 25. Ervaring met meditatie of lichaamswerk is niet vereist. De kosten zijn 630 euro.

De Intensive biedt een unieke combinatie van stilte en expressie, van zen meditatie en dynamisch lichaamswerk. Deelnemers krijgen desgewenst individuele begeleiding in het werken met persoonlijke of levensbeschouwelijke vragen. Iedere avond gaan we in op een tekst uit de zen boeddhistische traditie. Deelnemers merken dat ze in deze vier dagen vrijer worden en dichter bij zichzelf komen. Dit helpt om ook in dagelijkse situaties verdieping en beweging te brengen.

De Intensive staat onder leiding van Maurice Knegtel Sensei. Hij wordt geassisteerd door Eerwaarde Ben Claessens en lichaamsgerichte begeleider Lisette Holst. Lydia Poel en Martin Klapwijk assisteren tijdens de velden van onderzoek en verdieping op de vrijdag- en zondagmiddag. Voor meer informatie en opgave, klik hier.

Vertaling Tenzo Kyokun online en meer…

Geplaatst door op 22:22 in Nieuws | 0 reacties

Lees onder ‘Boeken’ de klassieke tekst van Zenmeester Dogen, de Tenzo Kyokun, of ‘De aanwijzingen voor de kok’, in een vloeiende, eigentijdse Nederlandse vertaling van Maurice Knegtel en Gertjan Mulder. Vertaald voor het zen weekend in de zomer van 2014 en nu online te vinden op deze website als een toegift onder de publicaties van Maurice Knegtel (kijk onder ‘Boeken’). En lees het indringende persoonlijke verslag van Ben Claessens, deelnemer aan de Izen intensive in 2015, op de pagina ‘Izen...

lees verder

Maurice Knegtel over zijn nieuwe boek in OBA Live

Geplaatst door op 20:55 in Nieuws | 0 reacties

Op dinsdag 4 november jongsleden sprak Maurice Knegtel in het BOS radio programma OBA live, live uitgezonden vanuit de Openbare Bibliotheek Amsterdam over zijn in oktober gepubliceerde nieuwe boek Het Laatste woord van Zen. Beluister deze radio uitzending hier.

lees verder