Zen Cirkel Utrecht start op 13 maart 2017

De Zen Cirkel Utrecht, die zich richt op een volwaardige zen training in het leven precies zoals je het leidt, door middel van zen meditatie, individuele begeleiding en een op jouw leven afgestemd onderricht, begint op 13 maart 2017 in Lazuli, de sfeervolle grachtkelder aan de Oudegracht 243 a/d werf, in Utrecht. De negen maandagavonden staan deze keer in het bijzonder in het teken van het onderhoud van je onbeperkte aanwezigheid in je dagelijkse leven. Wacht niet te lang met inschrijven, want 25 deelnemers is het maximum. Voor meer informatie en opgave klik hier.

Maurice Knegtel spreekt op de G10 van de economie en de filosofie over de werking van ons bewustzijn

Maurice Knegtel spreekt op de G10 van de economie en de filosofie in de Westerkerk in Amsterdam op zaterdag 25 maart 2017. In het ochtendblok geeft hij een lezing over de werking van ons bewustzijn, gevolgd door een geleide zen meditatie. In het avondblok gaat hij in gesprek met Rupert Sheldrake over bewustzijn en perceptie. Beide activiteiten zijn in het Engels.

‘Een van de grote klassieke teksten uit het Japanse zen, de Genjo Koan van zen meester Dogen Zenji (1200 – 1253), trekt conclusies over de werking van ons bewustzijn. Enkele van deze conclusies volgen we terug naar de bron, onze ‘eerste-persoons-ervaring’ van ons bewustzijn. Wat toont deze intieme, onmiddellijke en zeer fysieke ervaring van ons bewustzijn? En hoe kunnen we zen meester Dogens conclusies uit zijn Genjo Koan op grond van deze ervaring duiden?’

Kosten: 35 euro per blok, 25 euro voor studenten

Datum: zaterdag 25 maart 2017

Tijd: 9.00 – 11.25 uur (ochtendblok) en 18.00 – 20.00 uur (avondblok)

Locatie: Westerkerk Amsterdam

Meld je hier aan.

Vertaling Tenzo Kyokun online en meer…

Geplaatst door op 22:22 in Nieuws | 0 reacties

Lees onder ‘Boeken’ de klassieke tekst van Zenmeester Dogen, de Tenzo Kyokun, of ‘De aanwijzingen voor de kok’, in een vloeiende, eigentijdse Nederlandse vertaling van Maurice Knegtel en Gertjan Mulder. Vertaald voor het zen weekend in de zomer van 2014 en nu online te vinden op deze website als een toegift onder de publicaties van Maurice Knegtel (kijk onder ‘Boeken’). En lees het indringende persoonlijke verslag van Ben Claessens, deelnemer aan de Izen intensive in 2015, op de pagina ‘Izen...

lees verder

Maurice Knegtel over zijn nieuwe boek in OBA Live

Geplaatst door op 20:55 in Nieuws | 0 reacties

Op dinsdag 4 november jongsleden sprak Maurice Knegtel in het BOS radio programma OBA live, live uitgezonden vanuit de Openbare Bibliotheek Amsterdam over zijn in oktober gepubliceerde nieuwe boek Het Laatste woord van Zen. Beluister deze radio uitzending hier.

lees verder