Begeleiders

Maurice Izen

Maurice Shonen Genko Knegtel Roshi (1963) is een formeel geautoriseerde zen meester. Hij is meester (Roshi) en priester in de Soto zen traditie van de meesters Genpo Roshi en Maezumi Roshi. Ook heeft Maurice Knegtel vergelijkende wijsbegeerte gestudeerd en Sanskriet, en hij is gespecialiseerd in de Indiase boeddhistische filosofie. Maurice Knegtel is auteur van drie boeken over integratie van spiritualiteit in het dagelijkse leven: Voorbij willen en weten (Servire 1998, herdruk Juwelenschip 2013), Zelfonderzoek (Servire 1999) en De vrijheid om te verliezen (Servire 2000). In 2004 verscheen van hem Het Dharma Spel, over een spel dat de Boeddha met zijn leerlingen speelt om de essenties van het boeddhisme inzichtelijk te maken. In 2008 verscheen bij Felix Uitgeverij zijn boek Ontwaakte aanwezigheid. Over het wat, hoe en waartoe van zen. In maart 2012 verscheen zijn boek Integrale Zen. Je dagelijkse leven is spirituele beoefening. Het is dit boek dat de grondslag legt voor zijn spirituele gemeenschap Izen, die zich richt op het meditatief beoefenen van je dagelijkse leven on the spot en precies zoals je het leidt. Zijn boek Het laatste woord van Zen werd in oktober 2014 gepubliceerd bij Juwelenschip Uitgeverij. Toch bleek dit niet zijn laatste boek te zijn, want in maart 2020 verscheen Het afdalen van de berg, dat gaat over het stap voor stap belichamen, manifesteren en uitdrukken van het grenzeloze Licht en de onbeperkte vrijheid die het leven is, te midden van ‘de weerstand’ van het dagelijkse leven. En in september 2023 verscheen De Toren van Liefde met vertaling van en commentaar op de meest pregnante stukken uit het Avatamsaka soetra. Een boek over verlichting, verbinding en jezelf aannemen als instrument. Tussen 2006 en 2015 was Maurice ook actief als programmamaker bij de Boeddhistische Omroep Stichting (BOS), onder andere op internet als de Cybermonnik. Meer informatie over Maurice Knegtel kunt u vinden op www.juwelenschip.nl.

Isabelle Izen

Isabelle Schneider (1973), geeft sinds 2004 lichaams- en ervaringsgerichte begeleiding aan individuen en groepen met vragen rondom leven, gezondheid en werk. Zij is getrouwd met Maurice en is moeder van twee zoons. Na haar studie fysiotherapie heeft zij jaren gewerkt binnen de revalidatie. Voor haar is het werken met lichaam en beweging haar passie. Het onthult voor haar veel over de persoon en biedt de mogelijkheid om mensen letterlijk en figuurlijk in beweging te brengen. Door mensen te laten ervaren dat hun beperking geen hindernis is, probeert zij de verborgen kwaliteiten van de persoon te verhelderen. Zij heeft de Driejarige opleiding en de Twee jarige Energetische opleiding bij het Instituut voor Toegepaste Integrale Psychologie en levensbeschouwing gevolgd. Isabelle werkt momenteel als begeleider bij het Itip en is hoofd begeleider van het Persoonlijk Traject. Ook is ze mede begeleider bij het jongeren initiatief Better Be Me.

Lisette Izen

Lisette Holst is in het dagelijks leven Persoonlijk Begeleider en Interim Manager. Zij woont samen met haar man en twee dochters in Utrecht. Naar haar opleiding Levensmiddelentechnologie heeft zij jaren als leidinggevende gewerkt binnen verschillende organisaties. Het werken met mensen in een omgeving waar vaak de aandacht op de output is gericht, is haar lust en leven. Het is de uitdaging om altijd weer met positieve energie elkaar te versterken en elkaar te blijven zien als mens.

Als interim manager begeleidt zij teams die hun krachten willen bundelen om inzicht te krijgen in hun onderlinge samenwerking en de output van de afdeling op verschillende gebieden willen ontwikkelen. Lisette: ‘Niets is zo fijn om met anderen mensen de krachten te bundelen, de zwaktes te benoemen en plezier in het werk te creëren.’ Lisette Holst heeft de driejarige opleiding en de energetische opleiding gevolgd bij het Itip (Instituut voor Toegepaste Integrale Psychologie en levensbeschouwing). Tevens heeft zij 20 jaar werkervaring opgedaan als leidinggevende en nog steeds met enige regelmaat ervaart zij de situatie in een bedrijf middels haar interim opdrachten.

Deelname aan cursussen en begeleidingsactiviteiten gebeurt op basis van vrijwilligheid en op eigen verantwoordelijkheid. Meer hierover, zie de voorwaarden, klik hier